NDI en Autocue voor Concerten

/ / Geen onderdeel van een categorie

Autocue, ook wel Autoscrypt of Teleprompter genoemd, wordt steeds vaker gebruikt bij theatervoorstellingen en Live concerten. De tekst bij theatervoorstellingen, presentaties of de songteksten en muziek (akkoorden cq notenschrift) worden weergegeven op monitoren die op podia discreet kunnen worden geplaatst. De weergave van teksten, akkoorden en/of notenschrift op de monitoren ondersteunen de zanger, musicus of acteur. Wat een gerust gevoel geeft, waardoor u zich meer op uw act kan concentreren en ontspannender op het podium zal staan. Wij werken in o.a. theaters, poppodia en op concerten met nationale en internationale artiesten. Studio Eleven Autocue Systems onderscheidt zich door kwaliteit en maatwerk en verhuurt (al dan niet met bediening) en verkoopt hoogwaardige autocue (teleprompter) apparatuur voor evenementen, theaters en concerten.

Wat is NDI Technologie?

Onze allernieuwste APT-GB SMV2 serie Autocue Serie is voorzien van NDI Technologie.

Network Device Interface ( NDI ) is een royalty vrije softwarespecificatie die is ontwikkeld door NewTek om video-compatibele producten in staat te stellen high-definition video te communiceren, af te leveren en te ontvangen via een computernetwerk op een manier van hoge kwaliteit met lage latentie die geframed is nauwkeurig en geschikt om te schakelen in een live productieomgeving.

NDI is ontworpen om over gigabit Ethernet te lopen , waarbij de NDI-codec naar verwachting 1080i HD-video levert met VBR-gegevenssnelheden van doorgaans rond de 100 Mbit/s.

Standaard gebruikt NDI het mDNS ( Bonjour / Zeroconf ) detectiemechanisme om bronnen op een lokaal netwerk te adverteren, zodat NDI-ontvangende apparaten die bronnen automatisch kunnen ontdekken en aanbieden, hoewel 2 andere detectiemodi (NDI Access, NDI Discovery Server) toestaan voor operaties over subnetten en zonder mDNS. Bronnen worden gemaakt met behulp van een willekeurig geselecteerde TCP-poort uit een reeks poorten op de NDI-zendhost. Wanneer een bron wordt opgevraagd, wordt een TCP-verbinding tot stand gebracht op de juiste poort waarbij de NDI-ontvanger verbinding maakt met de NDI-afzender. NDI 3.x heeft opties om UDP multicast of unicast te gebruiken met forward error correction (FEC) in plaats van TCP, en kan load balancerenstreamt over meerdere NIC’s van netwerkinterfacecontrollers zonder gebruik te maken van linkaggregatie . NDI 4.0 introduceert multi-TCP-verbindingen.

NDI bevat video, meerkanaals niet – gecomprimeerde audio en metadata. Metadataberichten kunnen in beide richtingen worden verzonden, waardoor de zender en ontvanger elkaar via de verbinding berichten kunnen sturen met willekeurige metadata in XML -vorm. Dit directionele metadatasysteem maakt functionaliteit mogelijk zoals actieve tally-informatie teruggekoppeld naar bronnen om te begrijpen dat ze on-air zijn (programma / preview). Met NDI kunnen afzenders ook het aantal aangesloten ontvangers bepalen, zodat ze onnodige verwerking en het gebruik van netwerkbandbreedte kunnen overslaan wanneer er geen NDI-ontvangerclients zijn aangesloten. NDI-ontvangers kunnen ervoor kiezen om verbinding te maken met verschillende combinaties van streams, ter ondersteuning van zaken als verbindingen met alleen audio of alleen metadata waarbij video niet vereist is.

De NDI software development kit (SDK) is beschikbaar voor Windows, Linux en MacOS, en is ook geport naar iOS, tvOS, Android, Raspberry Pi en FPGA. De Standard NDI SDK is beschikbaar via een royaltyvrije eigen licentie. De NDI Advanced SDK biedt OEM’s directe toegang tot en van gecomprimeerde gegevens en andere functies, met een commerciële licentie.

Bron: Wikipedia

APT-GB SMV2 Autocue Serie | SMV2-224 and SMV2-212 by Neutrik APT-GB SMV-224 | SMV-212

APT-GB SMV-224 | SMV-212

APT-GB SMV-224 | SMV-212